ZF 24

Mourinho, după meciul cu FC Barcelona: De ce?

Mourinho, după meciul cu FC Barcelona: De ce?

Foto: apasciuto/Flickr

Autor: Luminita Turcu

28.04.2011, 11:52 34

Antrenorul formaţiei Real Madrid, JoseMourinho, calm dar vehement în acelaşi timp, a declarat că nuînţelege eliminarea lui Pepe la meciul cu FCBarcelona, pierdut cu scorul de 0-2, în Liga Campionilor,şi a repetat în conferinţa de presă întrebarea: De ce?, informeazăAFP.

El a adăugat că speră caJosep Guardiola, antrenorul Barcelonei, să câştigeîntr-o zi Liga Campionilor "curată", "fără scandal".

"Nu i-am spus nimic arbitrului, nuştiu de ce am fost eliminat. Am râs şi i-am aplaudat decizia. Dacăle-aş spune lui şi celor de la UEFA ceea ce cred, cariera mea s-arîncheia astăzi. De ce? De ce se întâmplă mereu la fel în semifinalecu echipele pe care le antrenez? Vorbim de o echipă fantastică aBarcelonei. Nu ştiu dacă este pentru UNICEF (sponsorul Barcei), nuştiu dacă este vorba de puterea lui Villar laUEFA. Nu înţeleg. Bravo, este o echipă fantasticăde fotbal. Această echipă nu are nevoie de ajutorul arbitrilor.Fotbalul trebuie să se joace după aceleaşi reguli pentru toatălumea. Anul trecut cu Inter Milano am făcut un miracol, anul acestanu va mai avea loc acest miracol", a declarat Mourinho.

Mourinho a apreciat că Real Madrideste deja eliminată: "Vom merge la Barcelona cu tot orgoliul dinlume, din respect pentru lumea noastră care este fotbalul. Chiardacă uneori această lume mă dezgustă puţin. De ce nu ne lasă săjucăm contra lor? Nu înţeleg. Faci un sistem, dar arbitrul nu telasă să-l foloseşti. De ce l-a eliminat pe Pepe?".

"Am câştigat de două oriLiga Campionilor şi am câştigat pe teren, cu FCPorto, un club dintr-o ţară care în mod normal nu câştigă, şi cuInter Milano, care nu mai câştigase de 50 de ani. Guardiola este unantrenor fantastic, dar a câştigat Liga Campionilor (în 2009) pecare mie mi-ar fi fost ruşine s-o câştig, cu scandalul contra celorde la Chelsea. Şi dacă va câştiga şi în acest an, va fi cuscandalul de pe Bernabeu. Sper că va câştiga într-o zi o Ligă aCampionilor curată, fără scandal", a adăugat Mourinho.

Echipa FC Barcelona a învins,miercuri, pe arena Santiago Bernabeu, cu scorul de 2-0, echipa RealMadrid, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor, ambelegoluri ale meciului fiind marcate de Lionel Messi în minutele 76 şi86.

Din minutul 61, Real Madrid aevoluat cu un jucător mai puţin în urma eliminării lui Pepe. Deasemenea, la faza din minutul 61 a fost trimis în tribună şiantrenorul Realului, Jose Mourinho.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO