ZF 24

Multinaţionalele repatriază la conducerea operaţiunilor locale executivi români şcoliţi afară care şi-au construit cariera peste graniţă. Expaţii români încep să se întoarcă acasă pe poziţii de top management şi au uneori salarii comparabile cu cele din Occident, cuprinse între 10.000 şi 15.000 de euro lunar

ANALIZĂ

Andreea Moldovan (Avon)

Andreea Moldovan (Avon)

Autor: Cristina Roşca

20.11.2019, 13:00 1814
♦ Expaţii români încep să se întoarcă acasă pe poziţii de top management şi au uneori salarii comparabile cu cele din Occident, cuprinse între 10.000 şi 15.000 de euro lunar, conform datelor din piaţă ♦ Motivele care stau în spatele deciziei pot fi de natură personală, dar şi economică.
 

Petrişor Grindeanu, fost şef la Sika pentru două ţări africane, s-a întors recent în România ca CEO al Sanex, producător de gresie şi faianţă sub brandul Cesarom. El este unul dintre cele mai recente exemple de executivi care şi-au lăsat poziţiile de top pe alte pieţe pentru a se întoarce acasă. Exemplele sunt mai multe, însă numărul lor a crescut puternic în ultimii ani.

Dragoş Gavriluţă, un executiv român care lucrează încă din 2001 în cadrul grupului industrial Clariant, a fost „repatriat“ din Canada pentru a gestiona investiţia de peste 100 mil. euro a elveţienilor în Podari, judeţul Dolj. Alte exemple în acest sens sunt Andreea Moldovan (Avon), Horia Adrian (Holcim) şi Dragoş Constantinescu (Ursus).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO