ZF 24

Murăturile: beneficii şi contraindicaţii

Murăturile: beneficii şi contraindicaţii

Autor: CSID.ro

03.11.2014, 10:18 413

Dacă nu ai apucat încă să pui murăturile de iarnă, acum vei afla ce mare lucru ai pierdut, căci vitaminele şi mineralele sunt la mare preţ în sezonul rece şi, cum nu avem la îndemână tot timpul anului legume proaspete, murăturile sunt aliaţii noştri de seamă în lupta cu temutele viroze şi afecţiuni respiratorii.

Pentru gospodinele care au fost mai rapide şi au apucat deja să umple debaraua cu gogonele, varză, castraveţi şi ce le-a mai picat pe mână, nu este probabil un secret reţeta perfectă de murături, deşi se întâmplă frecvent ca multe doamne să plece ochiul la rândurile scrise pe plicurile de conservanţi şi nu se pot abţine să nu le arunce în apa în care vor pluti minunatele gogonele.

Pentru cealaltă categorie de gospodine, respectiv cele în devenire sau doar aspirante, există pe lume reţeta cea mai simplă de pus murături: apă şi sare. Fără nici un alt adaos, de tipul zahărului sau oţetului. Ce să mai pomenim de plicurile cu prafuri dubioase... Nici vorbă. O lingură de sare la un litru de apă, iar murăturile tale vor deveni vedetele meselor servite în familie.

Atunci când fermentează legumele iau naştere bacteriile care, împreună cu microflora din organism, vor ajuta la întărirea imunităţii, vor atenua simptomele alergiilor şi chiar vor avea efect anticancerigen, deoarece acestea au capacitatea de a reduce inflamaţia din corp, una dintre principalele cauze ale apariţiei cancerului.

De asemenea, trebuie ţinut cont şi de modul în care sunt consumate murăturile, punându-se accentul pe combinaţiile de alimente. De exemplu, se recomandă consumul de murături lângă leguminoase, cartofi sau carne.

Mai multe detalii pe www.one.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO