ZF 24

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, vine la ZF Construction & Infrastructure Summit. De ce nu avem autostrăzi şi când le vom avea?

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, vine la ZF...

Autor: Andreea Neferu

27.05.2014, 17:05 652

Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii, Mădălin Dumitru, director general al direcţiei generale de infrastructură şi servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, Liviu Tudor, preşedintele Genesis Delopment sunt doar câţiva dintre speakerii primei ediţii a ZF Construction & Infrastructure Summit.

Mai multe detalii despre eveniment aici.

Evenimentul va avea loc mânie şi poimâine în Bucureşti, îi va aduce la aceeaşi masă pe cei mai importanţi executivi din domeniul construcţiilor şi ai imobiliarelor, dar şi factori de decizie. Sectorul construcţiilor, care s-a ridicat anul trecut la o valoare de 9,6 miliarde de euro şi care ar fi trebuit să imprime pe timp de criză o creştere economiei româneşti, a ajuns să aibă o contribuţie în PIB de doar 7,9% anul trecut.În perioada de boom construcţiile aveau o pondere de 11% în PIB şi contribuiau cu o treime din creşterea economică de la acea vreme, care ajungea la peste 7%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică.

Cum poate ajunge din nou piaţa construcţiilor să aibă o pondere importantă în PIB? Cum pot fi accelerate proiectele de infrastructură rutieră? Care sunt provocările şi oportunităţile din piaţa materialelor de construcţii? Cum evoluează piaţa imobiliară? Aflaţi răspunsurile la aceste întrebări în ediţia de anul acesta a ZF Construction & Infrastructure Summit, ce are loc în zilele de 28 şi 29 mai în Bucureşti.