ZF 24

Naţionala s-a reunit pentru meciurile cu Luxemburg şi Franţa. Piţurcă: Există şansa să fie convocaţi Mutu şi Tamaş dacă învingem în aceste două partide

Naţionala s-a reunit pentru meciurile cu Luxemburg şi Franţa. Piţurcă: Există şansa să fie convocaţi Mutu şi Tamaş dacă învingem în aceste două partide

Autor: Marius Ţone

29.08.2011, 13:48 425

Antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că jucătorii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş, excluşi din prima reprezentativă înaintea amicalului cu San Marino, ar avea o şansă să fie convocaţi din nou dacă "tricolorii" înving Luxemburg şi Franţa.


"N-am vorbit cu Adrian Mutu, dar nu poate el la telefon să mă convingă să revin asupra deciziei. Şi Tamaş, şi Mutu ar avea o şansă să fie din nou convocaţi dacă România ar învinge în aceste două jocuri. Deci băieţii ar trebuie să joace şi pentru ei în aceste două meciuri", a spus Piţurcă.


Selecţionerul a menţionat că doar fundaşul echipei FC Porto Cristian Săpunaru i-a menţionat că România are nevoie de Mutu şi Tamaş. "Nu s-a rugat niciun jucător de mine să-i convoc din nou. A fost doar în discuţia cu Săpunaru, el mi-a zis că avem nevoie de ei. Eu i-am răspuns: «Ştiu că avem nevoie de ei, nu trebuie să-mi spui tu»", a relatat Piţurcă.


Jucătorii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş nu au evoluat în meciul amical San Marino, din 10 august, ei fiind excluşi din lotul pentru această partidă de selecţionerul Victor Piţurcă, după ce s-au prezentat cu întârziere la hotelul unde era cazată echipa naţională. După meci, selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat că cei doi jucători nu vor mai fi convocaţi la echipa naţională.


Echipa naţională a României întâlneşte selecţionata Luxemburgului la 2 septembrie, de la ora 20.30, pe Stadionul Josy Barthel, şi reprezentativa Franţei la 6 septembrie, de la ora 21.30, pe Arena Naţională din Bucureşti, în cadrul preliminariilor Euro 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO