ZF 24

Negriţoiu, ASF: Vom face teste de stres asigurătorilor

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF

Autor: Roxana Pricop

10.12.2014, 00:07 412

În primul semestru al anului 2015, Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) va face un audit al pieţei de asigurări pentru a vedea care este necesarul de capital suplimentar pentru companii şi pentru a pregăti astfel piaţa la trecerea la standardele de solvabilitate II, obligatorii din ianuarie 2016, care vin cu indicatori mai duri legaţi de capitalul necesar.

„Vrem să stabilizăm pia­ţa asigurărilor, care în ultimele şase luni a avut cea mai delicată situaţie. Încer­căm să o aducem la normalitate. Vrem să pregătim piaţa pentru a evita eventualele şocuri ale trecerii la standardele de solvabilitate II“, a mai spus Negriţoiu.

Cu privire la situaţia societăţii Astra Asigurări, aflată sub administrare specială, preşedintele ASF a declarat că în prezent este în derulare a doua etapă a majorării de capital la Astra Asigurări în valoare de 490 milioane de lei.

„Banca de date a companiei a fost deschisă pentru investitorii interesaţi de participarea la majorarea de capital. Un nu­măr de 3-4 investitori străini au consultat baza de date. În ipoteza în care niciun investitor nu va fi în final interesat să capitalizeze Astra, nu este exclus ca societatea să fie închisă. Sper şi cred că nu va fi cazul. Societatea Astra Asigurări reprezintă un risc de sector şi de contaminare, risc pe care avem capacitatea şi resursele necesare pentru a-l administra“, a conchis oficialul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO