ZF 24

Nemţii de la Bosch promovează primul român la conducerea businessului local

Mihai Boldijar, noul director general al Robert Bosch SRL, s-a angajat în cadrul companiei germane în 1995

Mihai Boldijar, noul director general al Robert Bosch SRL, s-a angajat în cadrul companiei germane în 1995

Autor: Bogdan Alecu

24.03.2014, 20:54 1027
Robert Bosch, unul dintre cei mai mari producători de componente auto şi electronice din lume, cu o cifră de afaceri de peste 46 mld. euro la nivel global, l-a numit pe românul Mihai Boldijar, 53 de ani, în funcţia de director general al Robert Bosch SRL, reprezentantul concernului german în România şi Bulgaria.

Boldijar a absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti, Facultatea de Tehnologie a Construcţiilor de Maşini, iar înainte de a se alătura grupului Bosch, a activat în producţie şi inginerie tehnologică. Boldijar o înlocuieşte în funcţie pe Brigitte Eble, care a condus operaţiunile din România în ultimii 17 ani şi a ieşit la pensie.

Aceasta este cea mai înaltă funcţie ocupată de un român în cadrul unui producător de componente de talia Robert Bosch.

„Următorii ani vor continua să fie foarte importanţi pentru compania noastră, deoarece ne vom consolida poziţia în regiune, România devenind o locaţie din ce în ce mai importantă şi puternică pentru grupul Bosch. Anul trecut, fabrica de la Blaj a fost extinsă cu încă o unitate de producţie, iar la Cluj a fost deschis primul centru de cercetare şi dezvoltare. Inaugurarea oficială a noii fabrici de la Cluj va avea loc la începutul lunii mai“, a afirmat Mihai Boldijar, noul director general al Robert Bosch SRL. Compania a avut în 2012 afaceri de 57 mil. euro.

De 20 de ani în compania germană

Mihai Boldijar s-a angajat în cadrul companiei germane în 1995, unde a deţinut mai multe poziţii, ultima fiind cea de director regional al diviziei Automotive Aftermarket. De asemenea, a coordonat în calitate de director şi operaţiunile diviziei din Vietnam.  În timpul mandatului său la Robert Bosch SRL, Mihai Boldijar s-a concentrat pe extinderea reţelei de distribuţie şi pe creşterea cotei de piaţă.

Până în prezent, grupul Bosch este reprezentat în România în patru oraşe: Bucureşti (distribuţie) Blaj (producţie), Cluj (cercetare şi producţie) şi Timişoara (centru de comunicare).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO