ZF 24

Nepotul fondatorului Parisot a dat 4,8 mil. euro pe o fostă fabrică de electronice din Bihor

Jean-Charles Parisot

Jean-Charles Parisot

Autor: Cristi Moga

09.04.2014, 00:07 4682

Firma PGS Sofa & Co din Oradea, controlată de Jean-Charles Parisot, nepotul lui Jacques Parisot, fondatorul unu­ia dintre cei mai mari producători de mobilier din Fran­ţa, a cumpărat pantru 4,8 mil. euro plus TVA o hală de peste 26.000 de metri pătraţi din localitatea Biharia (judeţul Bi­hor) în cadrul căreia îşi va extinde activitatea.

Hala aparţinea producătorului de componente şi echipamente Hanil Elec­tronics, un fost furnizor al Sam­sung, dar firma a intrat în faliment la sfârşitul anului 2012 ca urmare a pierderii unui contract important. Activele firmei au fost scoase la vânzare de lichidatorul judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania, iar la sfârşitul lunii februarie oferta producătorului de mobilier PGS Sofa a fost acceptată de creditori.

„O serie de departamente vor fi mutate din luna iulie în spaţiul din Biharia, intenţia fiind de extindere de la şapte la 12 ateliere de producţie. Această extindere înseamnă şi o creştere a numărului de angajaţi“, a declarat Andrada Stan, specialist HR al PGS Sofa & Co, firmă cu afaceri de 33 mil. euro în 2012 şi un profit net de 2,6 mil. euro din producţia de mobilier tapiţat pentru export.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO