ZF 24

In 2008, Citigroup si Merrill au platit bonusuri in valoare totala de 9 miliarde dolari

30.07.2009, 20:48 39

Citigroup si Merrill Lynch, companii ajutate din banii contribuabililor americani prin programul TARP (Troubled Asset Relief Program), au platit in 2008 bonusuri a caror valoare totala s-a ridicat la 9 miliarde de dolari, dupa ce pierderile celor doua banci au ajuns la 54 miliarde dolari, conform unui raport al procurorului general al statului New York Andrew Cuomo, informeaza Bloomberg.

In raportul asupra "culturii bonusurilor in banci", statul a analizat bonusurile oferite in 2008 de noua banci care au primit finantare de la guvernul american.

"Cand bancile o duceau bine, angajatii erau platiti bine. Cand bancile au dus-o rau, angajatii acestora au fost platiti bine", se arata in raportul de 22 de pagini. "Cand bancile au dus-o foarte rau, au fost ajutate de contribuabili si angajatii au continuat sa fie platiti bine. Bonusurile si compensatiile nu au variat semnificativ in ciuda scaderii profiturilor", se mai mentioneaza in raport.

Printre bancile care mai sunt prezente in raport se numara si Goldman Sachs Group, Morgan Stanley si JPMorgan Chase, care au platit bonusuri a caror valoare totala s-a ridicat la 18 miliarde dolari in 2008 si au primit ajutor financiar in valoare de 45 miliarde dolari prin programul TARP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO