ZF 24

Neurochirurgi şi neurologi renumiţi ai Spitalului Florence Nightingale din Istanbul vin la Bucureşti

Neurochirurgi şi neurologi renumiţi ai Spitalului...
31.03.2014, 11:59 936

Specialişti de renume din domeniul neurochirurgiei şi neurologiei intervenţionale ai Spitalului Florence Nightingale din Istanbul, Prof. Dr. Talat Kiris şi Prof. Dr. Ozenc Minareci, vor susţine, miercuri, un seminar cu tema "The brain - always a challenge" la Hotel Marriott din Bucureşti.

Evenimentul, susţinut de Ziarul Financiar, va debuta la ora 10.00 cu o conferinţă de presă, urmată seminarul la care sunt aşteptaţi medici neurologi şi neurochirurgi din România, iar de la ora 14.30 cei doi profesori vor oferi pacienţilor diagnosticaţi cu diferite afecţiuni neurologice o sesiune gratuită de consiliere medicală de specialitate.

La seminar cei doi profesori vor vorbi despre abordarea anevrismelor cerebrale, malformaţiilor vasculare, cavernoame, fistule durale şi despre intervenţii chirugicale neuro-oncologice prin utilizarea tehnologiilor avansate (Intraoperative imaging, Intraoperative-MR, Intraoperative-CT) minim invazive care permit intervenţii chirurgicale pe creier cu dureri reduse, fără incizii şi cu perioadă de recuperare rapidă.

Aflat pentru prima dată la Bucureşti, Prof. Dr. Minarei este unul dintre pionierii din Turcia care au început să lucreze în neuroradiologia intervenţională, având un rol important şi în înfiinţarea primului Departament de Neuroradiology din Turcia în 1989. De-a lungul carierei sale, el a efectuat mii de tratamente endovasculare şi a pregătit un număr considerabil de rezidenţi, azi medici practicieni de succes în Turcia şi in ţările vecine. El este specializat în tratamentul endovascular al anevrismelor intracraniene, malformaţii arterio-venoase intracraniene, stenoze vasculare intracraniene sau extracraniene, vasospazm, accident vascular cerebral, fistule arterio-venoase Dural, tulburări vasculare ale coloanei vertebrale, terapeutic sau preoperator embolizarea tumorii.

Prof. Talat Kiris este şeful Secţiei de neurochirurgie şi al centrului GammaKnife din cadrul spitalului Florence Nightingale şi preşedinte al Secţiei de Neuro-Oncologie din cadrul Societăţii Turce de Neurochirurgie. El este autorul cărţii "Cerebral Vasospasm: New Strategies in Research and Treatment". Prof. T. Kiris lucrează alături de Prof. Minareci de mai bine de 20 de ani. În toată această perioadă, ei au format o echipă de profesionişti, animaţi fiind în permananţă de dorinţa de a oferi pacienţilor cele mai bune alternative de tratament într-o manieră deschisă, astfel încât aceştia să ia decizia finală cunoscând riscurile şi beneficiile de opţiuni de tratament.

Începand cu ora 14.30 cei doi profesori vor oferi o sesiune gratuită de consiliere medicală de specialitate pacienţilor diagnosticaţi cu diferite afecţiuni neurologice. Programarea prealabilă este obligatorie la tel.: 0318.256.250 sau pe adresa de e-mail: oana.mihaila@m.ro. Traducerea discuţiilor este asigurată.

Cu patru spitale generale - un Hi-Tech "Smart şi Green Hospital" deschis în ianuarie 2013, un centru medical, un spital şi un centru de cercetare clinică, Grupul Florence Nightingale este activ în fiecare domeniu major de specializare medicală şi este unul dintre cele cele mai mari şi cel mai renumit grup medical din Europa şi Orientul Mijlociu. Grupul Florence Nightingale este singurul centru de transplant de organe în regiunea Orientul Mijlociu, licenţiat în prezent pentru a opera în cinci domenii de transplant de organe. Grupul Florence Nightingale a fost fondat în 1989 ca primul spital de boli cardiovasculare din regiune sub egida Fundaţiei Turce de Cardiologie. Grupul Florence Nightingale colaborează cu spitale de renume mondial şi şcoli medicale pentru a oferi pacientilor săi cele mai bune metode şi soluţii de diagnosticare şi de tratament: Memorial Sloan - Kettering Cancer Center, New York; Methodist Hospital , Houston; Columbia University Medical Center, New York; Weill Medical College de la Universitatea Cornell, New York; Barbara Ann Karmanos Cancer Institute, Detroit; Colegiul de Medicina Baylor, Houston; Centrul de terapie celulară şi de Cancer Imunoterapia, Tel Aviv; Detroit Medical Center, Detroit; Wayne State University, Detroit. Având acest background, Grupul Florence Nightingale este recunoscut ca standard de excelenţă în întreaga regiune.

Grupul Florence Nightingale în cifre: 30.000 de pacienţi trataţi în fiecare an; 900 de paturi, 41 săli de operaţii; 143 paturi pentru terapie intensivă şi de urgenţă; 41.000 intervenţii chirurgicale cardiace (o medie de 30-35 de pacienţi în fiecare săptămână în 2010); cea mai scăzută rată de mortalitate în cardiologie din Europa - 1,53 % în 2010; 8 intervenţii vertebrale&scolioză pe săptămână; 105.000 angiografii&angioplastii; 2-3 transplanturi de ficat pe săptămână; 7 cazuri de transplant de celule stem pe lună; 20.000 de intervenţii chirurgicale ortopedice; 300 intervenţii chirurgicale robotizate în urologie; 600 de transplanturi hepatice; 8.000 de angiografii pe an; 2.000 de intervenţii cardiace invazive pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO