ZF 24

New York Times: Multe banci americane se afla deja in insolventa. Rolul guvernului american e foarte important in revigorarea sistemului bancar

13.02.2009, 11:51 19

Cele mai importante banci americane ar putea avea nevoie de noi lichiditati din partea guvernului pentru a-si putea mentine solvabilitatea, au indicat o serie de experti intervievati de New York Times.

Conform lui Nouriel Roubini, profesor de economie in cadrul Stern School of Business din Universitatea New York, "Sistemul bancar al SUA este efectiv in insolventa".

Acesta estimeaza ca pierderile totale inregistrate de institutiile financiare ca urmare a scaderii valorii contabile a activelor s-ar ridica la 3.600 de miliarde dolari.

Expertii continua sa afirme importanta pe care guvernul american o are in salvarea bancilor, Adam Posen, senior fellow in cadrul Peterson Insitute for International Economics, declarand ca in acest moment, datoriile bancilor au depasit cu mult activele pe care acestea le detin.

Cu toate acestea, chiar si banci care tehnic vorbind se afla in incapacitate de plata pot continua sa functioneze pentru mult timp, putandu-si revenit dupa ce economia se va revigora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO