ZF 24

Nicolae Badea de la Dinamo si Fatih Taher au fost alesi administratori la Electroputere Craiova

18.02.2008, 20:45 50

Omul de afaceri Fatih Taher si Nicolae Badea, presedintele consiliul executiv al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, au fost alesi astazi in consiliul de administratie al uzinei Electroputere Craiova, au declarat agentiei Mediafax, surse din actionariatul companiei.

Totodata, actionarii au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru 2008 si achitarea unei sume de 1,1 milioane de euro catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), conform contractului de privatizare incheiat in luna noimebrie 2007.

Compania saudita Al-Arrab a preluat 62,82% din capitalul social al Electroputere, printr-o tranzactie de peste 120 de milioane de euro.

Omul de afaceri Fatih Taher a fost prezent la ceremonia de semnare a contractului de privatizare, care a avut loc la sediul companiei din Craiova. El a mentionat, la acea data, ca a avut calitatea de intermediar in procesul de privatizare, intrucat a informat compania saudita de posibilitatea de a investi in Romania.

Electroputere si-a redus anul trecut pierderile cu 4,6%, de la 50,73 milioane de lei la 48,4 milioane de lei, in paralel cu o scadere de circa 10% a cheltuielilor, la 201,15 milioane de lei, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO