ZF 24

Nicuşor Constantinescu, adus din închisoare la DNA Constanţa pentru trei noi dosare penale

Nicuşor Constantinescu, adus din închisoare la DNA...

Autor: Cătălin Legănel

15.02.2017, 12:48 105

Nicuşor Constantinescu, care în prezent este încarcerat în penitenciarul de la Slobozia, unde ispăşeşte o condamnare de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Centrului Militar Zonal, a fost adus la DNA Constanţa miercuri în jurul orei 10.00. El a spus că nu ştie pentru ce a fost adus, dar la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost prezent şi avocatul său.

Audierile s-au terminat după aproximativ două ore, avocatul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Mocanu, declarând că acesta a fost citat în legătură cu trei noi dosare aflate pe rolul DNA Constanţa, în care i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect.

„S-a dispus începerea urmării penale şi s-a dispus administrarea de probe într-unul dintre dosare, respectiv o expertiză contabilă”, a declarat Marius Mocanu.

El a afirmat că, pentru moment, a luat la cunoştinţă învinuirile care i se aduc clientului său în cele trei dosare şi urmează să solicite procurorului de caz consultarea dosarului pentru a putea să formuleze declaraţii.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu a mai declarat că două dintre dosare se referă la lucrări de reparaţii ale drumurilor prin Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP), iar al treilea se referă la servicii de publicitate cu Combat Press.

„În esenţă este vorba despre chestiuni ce derivă tot din sesizări ale Curţii de Conturi. Este vorba despre presupuse fapte de abuz în serviciu, constând în aceea că s-ar fi plătit sume în mod nelegal, de către Consiliul Judeţean Constanţa către RAJDP Constanţa, în vederea realizării unui program de drumuri în judeţul Constanţa şi acordării unei subvenţii”, a mai spus Mocanu, care a precizat că acuzaţiile vizează fapte care ar fi fost produse în perioada 2010 - 2013.

„Prejudiciul este de ordinul zecilor de milioane de lei, întrucât este vorba de plăţi făcute de Consiliul Judeţean pentru edificarea unor drumuri şi, vă daţi seama, sunt sume destul de mari. (…) Se susţine că lucrările nu au fost realizate corespunzător, că nu au fost realizate deloc sau că nu există documente justificative din punct de vedere legal”, a mai declarat Marius Mocanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO