ZF 24

„Nivelul redevenţelor la petrol şi la gaze este insuficient, îl vom renegocia“

15.10.2013, 00:06 380

Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, a vorbit despre nivelul prea mic al redevenţelor în cadrul emisiunii VIDEO ZF Live de luni, 14 octombrie.

Nivelul redevenţelor la petrol şi gaze naturale încasate la bugetul de stat nu este co­res­pun­zătr şi acestea vor fi renegociate la sfârşitul anului viitor, a spus Gheorghe Duţu, pre­şedintele Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale (ANRM), în cadrul emisiunii ZF Live de luni, 14 octombrie.

„Redevenţele vor fi mai mari, nu pot să estimez cu cât. Toată lumea spune că redevenţele sunt mici. Redevenţele nu sunt corespun­zătoare“, a spus el. Re­sursele minerale aduc anual 1,4 mld. lei la buget prin redevenţe, însă acestora li se ală­tură un întreg pachet fiscal format din taxe şi impozite de altă natură, a mai precizat Duţu. Gazele şi ţiţeiul aduc cele mai mari venituri din redevenţe, în pro­porţie de 80%.

„Stabilirea nivelului redevenţelor va trebui să ţină cont de următoarele elemente: o contribuţie corectă la stat, atractivitate şi o predictibilitate mare în timp“, a spus Duţu la ZF Live. România ar putea beneficia de zăcămintele de gaze naturale din perimetrul Mării Negre ce vor fi exploatate de Exxon şi OMV Petrom începând din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO