ZF 24

Nokia da in judecata Apple pentru incalcarea drepturilor de autor

Nokia da in judecata Apple pentru incalcarea drepturilor de autor
22.10.2009, 19:19 63

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, companiafinlandeza Nokia, a atacat in instanta producatorul telefoaneloriPhone, Apple, la un tribunal din Delaware, Statele Unite, pentruincalcarea unor patente referitoare la tehnologia de fabricatie atelefoanelor mobile, informeaza Reuters.

Cele zece patente la care face referire reclamatia sunt pentrudate wireless, codarea transmisiilor de voce, securitate siencriptare si au fost incalcate de Apple la toate modelele iPhone,de la lansarea acestora pe piata, in 2007.

Conform companiei, 40 de producatori de telefoane mobile auincheiat acorduri de licentiere cu Nokia, Apple nefiind una dintreacestea.

"Prin refuzul de a conveni asupra termenilor in privintaproprietatii intelectuale detinute de Nokia, Apple incearca sabeneficieze in mod gratuit de inovatiile Nokia", a declarat IlkkaRahnasto, vicepresedinte in cadrul diviziei de ProprietateIntelectuala si Juridica din cadrul Nokia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO