ZF 24

Norii negrii se aduna asupra Europei

29.07.2008, 19:45 21

Ultimele rapoarte despre economia europeana arata ca situatia devine din ce in ce mai sumbra, pe masura ce increderea consumatorilor germani a atins pragul minim de la ultima recesiune si pana in prezent, iar preturile caselor din Marea Britanie si Spania par sa nu se mai opreasca din scadere, scrie International Herald Tribune.

In ciuda majorarilor salariale din ultima perioada, increderea consumatorilor germani continua sa scada pe fondul cresterii preturilor la carbunaranti si la alimente, ceea ce, in opinia majoritatii specialistilor, va duce mai departe la scaderea consumului intern. Astfel, companiile germane nu vor putea compensa diminuarea exporturilor, cauzate de aprecierea euro, prin cresterea vanzarilor pe piata interna, ceea ce implicit va duce la o incetinire a ritmului de crestere economica.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este efectul resimtit de bursele europene in conditiile crizei economice de pe continent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO