ZF 24

Noua arma contra "Rable" a Ministrului Mediului - Impozitul anual pe emisii de noxe

Noua arma contra "Rable" a Ministrului Mediului - Impozitul anual pe emisii de noxe
10.03.2009, 12:47 103

Ministrul Mediului lucreaza la un proiect de lege care va inlocui taxa de poluare printr-un impozit anual, pentru autoturisme, camioane si motociclete, dupa principiul "poluatorul plateste". Astfel, cine are o masina veche si cu un motor mare va plati un impozit mare, in timp ce acela care are o masina euro 5 sau hibrida, este posibil sa nu plateasca nicio taxa, ca si in prezent.

"O sa propun si taxarea pentru motociclete si pentru camioane, nu numai pentru autoturisme", a declarat Nemirschi, in cadrul unui eveniment Lexus in cadrul caruia a primit pentru o perioada de 18 luni un model Lexus GS 450h in valoare de aproape 70.000 de euro echipat cu un sistem de propulsie hibrid, care ii permite sa atinga un nivel de emisii de CO2 comparabil cu cel al unui Logan.

In Germania functioneaza un sistem de taxare anuala pentru autovehicule, cuantumul sumei pe care contribuabilul o plateste fiind calculat in functie de cilindreea motorului si emisiile de noxe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO