ZF 24

Noua strada care produce aur

12.08.2009, 16:45 33

Parisul are Cartierul Latin, in Berlin este Hackesche Höfe, iar Bairro Alto detine suprematia in Lisabona in materie de cafenele, baruri si restaurante. Vara lui 2009 ar putea fi inceputul unei istorii similare pentru centrul istoric din Bucuresti, care pare a reinvia sub umbrelele zecilor de terase deschise recent, scrie BUSINESS Magazin.

Este marti seara si pentru prima data in ultimele zile se pare ca nu va mai ploua in Bucuresti. Un motiv clar de bucurie pentru chelnerii barurilor si ai restaurantelor din centrul vechi al Capitalei, a caror principala preocupare este cum sa duca mai repede comenzile clientilor care au umplut aproape toate terasele, desi nu este sfarsit de saptamana. “Cui ii cer un suc?”, intreaba o tanara proaspat sosita la masa unor cunostinte. “Ti-l aduc eu”, spune unul dintre cei de la masa, se ridica si intra in bar. “Ah, nu stiam ca el serveste aici”, spune tanara, iar raspunsul vine imediat de la o alta persoana de la masa: “Nu doar ca serveste, este proprietar, e barul lui si al unor prieteni”. Prietenii in cauza, patru la numar, se stiau deja, impartasind o pasiune comuna prin intermediul careia s-au si cunoscut: motocicletele. Despre batalia teraselor de pe Smardan cititi pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO