ZF 24

Nu porni aerul condiţionat cu geamurile sus. Şi producătorii o recomandă în manualul maşinii

Nu porni aerul condiţionat cu geamurile sus. Şi...

Autor: ProMotor

06.05.2017, 13:13 42480
S-a făcut cald şi urmează şi mai cald. Şi de la un an la altul se încălzeşte. Condusul fără aer condiţionat e cea mai mare pedeapsă în traficul din oraş. Singura soluţie e să pornim instalaţia de climatizare ca să supravieţuim. Însă, niciun avantaj nu vine fără un revers al medaliei. Dincolo de bacteriile care se adună în instalaţia de climatizare – pe care ar trebui să o "dregem" măcar o data pe an – există un alt pericol pe care nu-l putem preveni în service. E inevitabil şi nu-l putem contracara decât lăsând geamul jos înainte să pornim aerul coniţionat.
 
Naturalhealthmagazine.com scrie că în urma unor studii, atunci când lăsăm maşina parcată, se adună în ea benzen, o substanţă care are legătură cu arderea combustibilului pentru funcţionarea maşinii. Din cauza căldurii se formează aceşti vapori de benzen. Chiar şi când laşi maşina la umbră, înăuntru se acumulează prin instalaţia de ventilare 400-800 mg de benzen. Dacă maşină a stat în soare la mai mult de 16 grade Celsius, cantitatea de vapori de benzen ajunge la 4.000 mg, de 40 de ori mai mult decât nivelul acceptat de un organism uman.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO