ZF 24

Nuclearelectrica, câştig de 102 mil. lei

Nuclearelectrica, câştig de 102 mil. lei

Autor: Roxana Petrescu

15.05.2014, 00:05 586
Nuclearelectrica (SNN), compania care administrează cele două reactoare de la Cernavodă cu o pondere în producţia naţională de energie de circa 20%, a înregistrat în primele trei luni ale anului venituri de 461,5 milioane de lei (102,5 milioane de euro), în scădere cu 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Profitul raportat pentru primul trimestru a fost de 101,8 milioane de lei (22,6 milioane de euro), cu 30% mai mic, dar semnificativ peste proiecţiile companiei pe 2014, care prevedeau realizarea unui profit de numai 28 mil. lei pe tot anul.
 
 
„Veniturile din vânzarea energiei electrice au fost de 433 de milioane de lei, cu 11% mai mici faţă de primul trimestru din 2013, pe fondul unei cantităţi similare de energie electrică vândută (2,8 TWh), dar al unor preţuri mult mai mici de vânzare a energiei electrice, în scădere cu 13% pe piaţa concurenţială. În acest context, Nuclearelectrica a aplicat o strategie de vânzări adaptată la piaţă, în scopul minimizării efectului contextului de piaţă“, a explicat Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica.  Potrivit acesteia, compania a înregistrat o creştere a cheltuielilor cu impozite şi taxe de 22 de milioane de lei în primul trimestru ca urmare a introducerii impozitului pe construcţii speciale, aşa-numita „taxă pe stâlp“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO