ZF 24

Numărul de vizitatori ai AFI Palace Cotroceni a rămas constant însă vânzările magazinelor au crescut cu 5%

Numărul de vizitatori ai AFI Palace Cotroceni a rămas...

Autor: Cristina Roşca

10.03.2015, 15:41 910

Mallul AFI Palace Cotroceni din Bucureşti a fost vizitat în medie de 52.000 de oameni pe zi anul trecut, cifrele fiind similare celor din 2013. Totuşi încasările magazinelor din mall – mai puţin hipermarketul Auchan (care a funcţionat până în primăvara anului trecut ca Real) – au crescut cu 5%. Reprezentanţii AFI nu dau însă detalii despre cifra totală de afaceri a magazinelor.

Rata de ocupare a spaţiilor din mall este de 98%, printre cei peste 300 de chiriaşi numărându-se atât lanţuri de magazine precum Zara sau H&M, dar şi cafenele şi restaurante precum McDonald’s sau Starbucks.

Mallul a obţinut anul trecut venituri totale de 37,5 mil. euro, din care venituri operaţionale nete de 30 mil. euro, cu 4% peste nivelul din 2013. Compania israeliană AFI Europe deţine în România şi mallul AFI Palace din Ploieşti, vizitat zilnic de 15.000 de oameni, care a avut venituri operaţionale nete de 4 mil. euro anul trecut.

“Venitul operaţional net al activelor noastre generatoare de venit din România a crescut cu 20% la peste 37 de milioane de euro, iar proiectele şi terenurile din portofoliu sunt evaluate la 670 de milioane de euro, cu o rată de ocupare medie de 98%. Ne propunem să continuăm acest ritm de dezvoltare cu noi clădiri de birouri de calitate şi noi mall-uri planificate în prezent în Bucureşti şi în afara Capitalei”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Europe operează în România din 2005, compania având pe lângă cele două malluri şi cinci clădiri de birouri terminate (trei) sau în dezvoltare (două) în vecinătatea mallului din Capitală.

Pe lista proiectelor viitoare se numără două noi centre comerciale, la Arad (30.000 mp GLA)  şi AFI Palace B.Noi în cartierul bucureştean Bucureştii Noi. Pe segmentul clădirilor de birouri, AFI Europe România va dezvolta AFI Business Park Bucureşti, un parc de business clasa A cuprinzând 50.000 mp GLA, amplasat în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Parcul de afaceri va consta în 2 clădiri de birouri de înălţime redusă şi un turn de birouri, cu multe spaţii verzi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO