ZF 24

Numărul de medici a depăşit pragul de 60.000 în 2018, însă în continuare distribuţia lor este concentrată în oraşele mari. „Creşterile salariale îi fac pe medici să ră­mână în ţară şi pe tineri să dea admitere la fa­cultate. Când se gândeşte cineva că după rezidenţiat o să treacă la un sa­lariu de peste 10.000 de euro, are o moti­vare în plus"

Numărul de medici a depăşit pragul de 60.000 în 2018,...

Autor: Georgiana Mihalache

16.07.2019, 15:30 1213

Oraşele mari şi centrele uni­versitare sunt în conti­nua­re un magnet pentru medici, 90% dintre medicii din România lucrând în mediul urban, în contextul în care infrastructura medicală din mediul rural este în continuare slab dezvoltată, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) privind activitatea unităţilor sanitare din 2018.

„În continuare există specialităţi subpopulate, terapia intensivă, infecţioase, medicina muncii. Creşterea (numărului de medici – n.red.) se datorează numărului mare de medici care absolvă universităţile, cifra de şcolarizare este mare. A crescut vârsta de pensie la medici începând cu anul trecut, medicii pot să rămână şi până la 67 de ani în activitate”, a spus pentru ZF Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO