ZF 24

Nvidia: Piaţa de plăci video, salvată de gameri

Cristi Stroe, directorul de vânzări al Nvidia pentru Europa de Sud-Est

Cel mai recent model din seria GTX dedicată performanţelor ridicate, un Titan cu preţ de listă de circa 1.000 de euro, lansat în primăvară, s-a vândut în România în 60 de exemplare în prima zi. (...) Dacă ritmul de creştere se menţine, în doi ani peste jumătate din plăcile video vândute în România vor fi dedicate gamingului.

Cristi Stroe, directorul de vânzări al Nvidia pentru Europa de Sud-Est Cel mai recent model din seria GTX dedicată performanţelor ridicate, un Titan cu preţ de listă de circa 1.000 de euro, lansat în primăvară, s-a vândut în România în 60 de exemplare în prima zi. (...) Dacă ritmul de creştere se menţine, în doi ani peste jumătate din plăcile video vândute în România vor fi dedicate gamingului.

Autor: Radu Racu

10.06.2013, 20:47 181

Vânzările de plăci grafice din România au scăzut anul trecut în volum, dar piaţa a crescut în valoare pe măsură ce clienţii s-au orientat spre plăci mai scumpe, dedicate jocurilor video, un trend care se va menţine în următorii ani, afirmă Cristi Stroe, directorul de vânzări al companiei americane Nvidia pentru Eu­ropa de Sud-Est. „Piaţa a scăzut cu 10% în 2012, la 136.000 de unităţi vândute, dar ca valoare a crescut cu 15%“, a declarat pentru ZF oficialul Nvidia.

Plăcile video – componentele de calculatoare care gestionează toate funcţiile vizuale, de la rezoluţia monitorului până la jocuri video cu grafică sofisticată - se vând în România la un preţ mediu de 67 de dolari, însă preţul unei plăci dedicate pentru jocuri poate ajunge şi la o mie de euro. Preţul mediu al unei plăci grafice în magazinele locale a fost anul trecut de 69 de euro, în creştere de la nivelul de 44 de euro din 2011, valoare care plasează piaţa din 2012 la aproape 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO