ZF 24

O altă autostradă este “în aer”. Compania de drumuri reziliază contractul pentru lotul al treilea din Orăştie-Sibiu. Valoarea contractului era de 144 mil. euro

O altă autostradă este “în aer”. Compania de...

Autor: Andreea Neferu

25.03.2014, 10:55 3488

Contractul de construcţie a lotului al treilea al autostrăzii Orăştie-Sibiu (22 de kilometri) va fi reziliat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), a anunţat ministrul transporturilor Dan Şova la postul public de televiziune.

“Consiliul de administraţie (al CNADNR – n.red.) va aproba rezilierea contractului cu Impregilo (compania care construieşte lotul al treilea al Orăştie-Sibiu – n.red.) săptămâna aceasta. Nu au reuşit să se înţeleagă din punct de vedere tehnic şi financiar”, a spus Şova.

Tronsonul al treilea din Orăştie-Sibiu, unde au apărut alunecări de teren pe o porţiune de circa 6 km, motiv pentru care finalizarea acestuia a fost mult întârziată, ar urma să fie relicitat până în toamnă.

Tronsonul trebuia să fie gata în aprilie 2013, dar din cauza alunecărilor de teren deschiderea circulaţiei fusese amânată pentru toamna aceasta. “Nu cred că lucrarea se va finaliza până în octombrie 2014. E inacceptabil să plătim nişte zeci de milioane de euro pe chestiuni care nu se justifică”, a explicat Şova.

Valoarea contractului încheiat cu Impregilo pentru Orăştie-Sibiu (lot 3) se ridică la circa 144 de milioane de euro, iar potrivit ultimelor date deţinute de ZF, la 1 octombrie anul trecut tronsonul era finalizat în proporţie de 73%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO