ZF 24

O altă lovitură pe piaţa crypto: Sequoia Capital reduce întreaga valoare a participaţiei sale la exchange-ul FTX

O altă lovitură pe piaţa crypto: Sequoia Capital...

Autor: Andrei Şerbănescu

10.11.2022, 12:48 332

Sequoia Capital reduce întreaga valoare a investiţiei sale de 214 milioane de dolari în FTX, la doar câteva săptămâni după ce l-a numit pe fondatorul burselor de criptomonede aflate în dificultate drept o „legendă" care „merită a fi imitată", scrie Bloomberg.

Firma de capital de risc a investit anul trecut aproximativ 214 milioane de dolari în afacerile internaţionale şi americane ale FTX, a declarat Sequoia miercuri investitorilor săi. Reducerea include participaţiile atât la FTX.com, cât şi la FTX.us, a declarat o purtătoare de cuvânt a firmei.

"Afacerea noastră presupune asumări de riscuri", a scris Sequoia într-un mesaj adresat investitorilor. "Unele investiţii vor surprinde pozitiv, iar altele negativ".

Sequoia se numără printre finanţatorii importanţi care riscă să piardă mult din participaţiile lor la FTX. Printre alţi investitori de marcă se numără BlackRock Inc., Tiger Global Management şi SoftBank Group Corp. 

Un fond de risc mai mic, Multicoin Capital, a declarat miercuri investitorilor că aproximativ 10% din activele sale aflate în administrare au fost afectate. "Din păcate, nu am reuşit să retragem toate activele fondului de pe FTX", a scris Multicoin într-o notă analizată de Bloomberg.

Pierderea bruscă a încrederii în FTX.com în rândul clienţilor a scos la iveală problemele profunde ale bursei de criptomonede. Oamenii s-au grăbit să retragă bani şi să vândă token-urile asociate cu compania, provocând o criză de lichidităţi. Un rival al companiei, Binance, a fost de acord să cumpere FTX.com, retrăgându-se mai apoi din afacere din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea financiară a FTX.

Bankman-Fried a organizat miercuri o convorbire cu investitorii şi a declarat că FTX.com are nevoie de o infuzie semnificativă de capital sau va trebui să declare falimentul, potrivit Bloomberg. Entitatea americană, FTX.us, a stat la distanţă de criză, dar deprecierea Sequoia indică o lipsă de încredere şi în acest activ.

Sequoia a încercat să liniştească investitorii, spunând că FTX reprezintă mai puţin de 3% din capitalul angajat în fondul cu cea mai mare expunere la FTX. Acest fond, a declarat Sequoia, are câştiguri realizate şi nerealizate de aproximativ 7,5 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO