ZF 24

O familie din Bistriţa a investit 4 mil. € într-o fabrică de lactate

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.12.2013, 20:20 5922

Familia Sabina şi Marcu Leşan, 38 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, au investit în ultimii ani patru milioane de euro într-o fabrică de lactate în comuna Lunca Ilvei şi vor să ajungă anul viitor la afaceri de peste 2 mil. euro într-o piaţă dominată de multinaţionalele Danone, Friesland­Cam­pina sau Hochland.

Compania Eliezer Prod, deţinută de cei doi an­treprenori, a fost înfiin­ţată în 1997, având la acea vreme ca obiect de activitate producerea pâinii. După cinci ani, în 2001, cei doi bistriţeni au hotărât să înceapă şi producţia de lactate, iar din 2006 s-au concentrat doar pe acest domeniu, renunţând la pâine. „Am ales producţia de lactate deoarece suntem situaţi în apropiere de Munţii Rodnei, iar ocupaţia de bază a locuitorilor din localitatea noastră şi din împrejurimi este creşterea animalelor“, spune Sabina Leşan, care este absolventă a unei facultăţi de inginerea produselor alimentare.

Familia Leşan a început să livreze iniţial produsele în judeţul Bistriţa- Năsăud şi la diferiţi clienţi din Bucu­reşti şi din Bra­şov, iar în prezent caşcavalul, smântâna şi brânza sub brandul Lunca Ilvei ajung în mai multe zone din ţară şi în reţelele Auchan şi Carrefour.

Pe piaţa de 800 mil. euro a lactatelor domină brandurile Na­polact, Covalact sau Hochland, toate deţinute de multinaţionale, dar şi cele ale companiei româneşti Albalact.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO