ZF 24

O familie din Timişoara vrea să construiască o fabrică de hârtie igienică

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Corina Mirea

06.07.2014, 20:00 5498

Daniela şi Răzvan Soica, ea avocat de meserie, iar el bucătar, au decis să intre în urmă cu doi ani pe o piaţă total necu­noscută - producţia de hârtie igie­ni­că, prosoape de hârtie medicinale şi şer­veţele. Au înfiinţat firma Pufos şi Moale în iulie 2012, când au depus şi un proiect de investiţii prin fon­duri euro­pene pen­tru cre­area şi dez­voltarea unei microîn­tre­prinderi în zona ru­rală, iar anul acesta au primit finanţare.

Astfel, până la finalul lui 2015 cei doi soţi trebuie să ridice, cu peste 150.000 de euro, o mică fabrică la 12 kilometri de Timişoara.

„Eu sunt novice în lumea afacerilor, însă am sprijinul so­ţiei, care este de profesie avocat şi care m-a şi ajutat să aleg acest model de business.

Investiţia în această afacere va fi de 150.000 de euro fără TVA, iar cea mai mare parte a banilor se va cheltui pentru construirea unei hale de 300 de metri pătraţi în co­mu­na Giarmata (lângă Timişoa­ra), pe un teren care ne aparţine. Cli­enţii vor fi, în primul rând, cen­trele co­merciale, comercianţii en-gros, ma­gazinele cu vânzare cu amă­nun­tul, dar şi instituţiile pu­blice“, spu­ne Răzvan Soica Folescu. El pre­cizea­ză că, în prezent, dat fiind faptul că au obţinut finanţarea europeană, se pregătesc să depună şi proiectul tehnic şi caietul de sarcini pentru construirea halei. Tot până la finalul anului 2015, timişorenii trebuie să achiziţioneze şi utilajele necesare producţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO