ZF 24

O fermă din Dolj a cumpărat o combină New Holland de 550.000 de euro pentru a recolta rapiţă

O fermă din Dolj a cumpărat o combină New Holland de...

Autor: Bogdan Alecu

21.06.2016, 10:54 12970

Prima combină New Holland CR 10.90, cea mai puternică şi productivă combină din lume, livrata de AgroConcept companiei Etinoagro din Dolj, preţul de listă al utilajului fiind de 550.00 de euro, potrivit datelor ZF. Agroconcept nu a comunicat preţul utilajului.

Modelul CR 10.90, vândut de AgroConcept Impex, distribuitor exclusiv al mărcii New Holland în România, cu finanţare BCR Leasing IFN SA, intră astăzi la recoltat în Băileşti, judeţul Dolj, în exploatarea Etinoagro.

CR 10.90 este vârful de gamă al celei mai noi generaţii de combine New Holland. Prezentată în premieră de AgroConcept la târgul AgriPlanta de anul acesta, CR 10.90 deţine recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată într-un anumit interval de timp: 797,6 tone în mai puţin de opt ore, capacitatea de vârf fiind de 135 de tone/oră în condiţii reale de recoltare.

„ Este o mare bucurie pentru AgroConcept să ofere şi să livreze fermierilor români maşini agricole de talia şi capacitatea de producţie a lui CR 10.90. Este o satisfacţie şi mai mare să vedem aceasta combină impresionantă  la lucru, în plin sezon de recoltare”, a declarat Ricky Stein, Presedinte al Consiliului de Administratie AgroConcept Impex.

Prima cultură cu care noul proprietar va începe procesul de recoltare în România va fi cea de rapiţă, pentru care combina CR 10.90 este echipată cu cuţite verticale, proiectate special pentru un produs dens cum este rapiţa şi care se montează foarte uşor şi rapid pe hederul Varifeed. Acţionate în mod independent, garantează o recoltare mai eficientă si, implicit, o productivitate mai mare.

CR 10.90 este acţionată de motorul Cursor 16 al FTP Industrial, considerat cel mai bun motor al anului 2014 şi dotat cu tehnologie ECOBlue HI-eSCR pentru conformitate cu standardul Tier 4B. Acest tip de motor dezvoltă o putere maximă de 653 CP, iar sistemul de injecţie Common Rail, care foloseşte tehnologia deja amintită, ECOBlue asigură economii de combustibil de până la 10% şi reduce considerabil costurile de exploatare. Frecvenţa intervalelor de întreţinere la 600 ore este, de asemenea, cea mai redusă de pe piaţă.

O reducere a costurilor de exploatare se datorează şi noului sistem de şenile SmartTrax, proiectat pentru a diminua cu 57% presiunea exercitată asupra solului. Adăugarea de suspensii tip Terraglide face ca viteza de deplasare a combinei să ajungă la 40 km/h la un regim de doar 1.400 rot./min.: o soluţie pentru ca fermierii să crească productivitatea prin maximizarea timpului petrecut efectiv în câmp şi să reducă semnificativ consumul de combustibil.

Capacitatea buncărului de 14.500 l,  viteza de descărcare de 142l/s şi headerul de păioase Varifeed disponibil în lăţimi de lucru cuprinse între 7,32 şi 12,5 m sunt doar câteva alte caracteristici ce fac din CR 10.90 un utilaj agricol unic pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO