ZF 24

O firma din Brasov, inaugurata in urma cu patru luni de un consortiu de lichidatori, a cumparat utilajele de la Rulmentul SA cu 2,5 milioane euro

21.08.2009, 17:12 535

Consortiul de lichidatori al societatii Rulmentul SA a vandut unei firme nou infiintate, din Brasov, pachetul de bunuri mobile ale societatii, in cadrul celei de-a 11-a licitatii, la pretul de 2,5 milioane de euro, aproape la jumatate de pret fata de cel initial, conform Mediafax.

Licitatia a fost adjudecata, joi, de societatea Silnef MG SRL din Brasov, infiintata in luna mai, potrivit lui Dragos Moldoveanu, avocat al consortiului de lichidatori format din Casa de Insolventa Transilvania SPRL Cluj Napoca si RVA Insolvency Specialists SPRL Bucuresti.

"Licitatia a pornit de la 4,7 milioane de euro, iar dupa a noua licitatie s-a recurs la reducerea de preţ. Ulterior a fost pretul de 3,6 milioane euro, iar la ultima licitatie pachetul de bunuri mobile a fost adjudecat la pretul de 2,5 milioane de euro", a declarat, vineri, Moldoveanu.

Pachetul de bunuri mobile cuprinde toate utilajele, sculele si echipamentele uzinei de rulmenti. Societatea are termen de 60 de zile sa plateasca suma integral. Pana in prezent, conform caietului de sarcini, societatea a platit 10% din suma, respectiv 250.000 de euro. Cea de-a doua transa urmeaza a fi platita pana pe 3 septembrie - 30% din suma (675.000 de euro), iar restul de 1.575.000 de euro trebuie achitati pana pe 18 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO