ZF 24

O firma franco-americana anchetata in cazul virusului febrei aftoase

05.08.2007, 20:02 19

Compania mixta Merial Animal Health, controlata de producatorii farmaceutici Merck, din SUA, si Sanofi-Aventis, din Franta, se afla in centrul investigatiei derulate de autoritatile britanice pentru identificarea sursei virusului febrei aftoase descoperit la o ferma din Surrey, transmite Reuters.
Un laborator detinut de Merial Animal Health a fost inchis, aflandu-se sub inspectie, alaturi de o unitate finantata de stat, aflata in apropiere.
Cele doua laboratoare sunt localizate la circa opt kilometri distanta de ferma unde o turma de vite a fost infectata, vineri, cu o tulpina mai putin comuna a virusului febrei aftoase, acelasi tip de tulpina stocat si utilizata de cele doua unitati pentru testarea si dezvoltarea de vaccinuri.
Directorul Institutului pentru Sanatate Animala, laboratorul finantat de stat, a aratat, intr-un comunicat, ca nu au existat incalcari ale normelor de siguranta la aceasta unitate, iar tulpina in cauza nu a fost utilizata de mai multe saptamani.
Informatia lasa deschisa posibilitatea ca laboratorul Merial sa fie sursa scurgerii, in conditiile in care cercetarii unitatii au fabricat luna trecuta vaccinuri prin utilizarea tulpinii mentionate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO