ZF 24

O nouă criză în Guvern: Premierul Cîţu l-a revocat din funcţie pe ministrul Justiţiei Stelian Ion. ”Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să şantajeze”

O nouă criză în Guvern: Premierul Cîţu l-a revocat din funcţie pe ministrul Justiţiei Stelian Ion. ”Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să şantajeze”

Autor: Dorin Oancea

01.09.2021, 21:32 2264

Premierul Florin Cîţu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiţiei Stelian Ion, susţinând că se opune reformelor.

„Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu: desfiinţarea secţiei speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desfiinţată”, a declarat Florin Cîţu, care a spus că va numi la Justiţie un ministru interimar.

Premierul a spus că a informat liderii coaliţiei despre această demitere.

„Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să şantajeze, care să nu înţeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunităţi, ci despre interesul cetăţenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noştri de la USR PLUS nu au foarte mulţi primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie. (...) Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României”, a adăigat Câţu.

Acesta a dat asigurări că această guvernare va continua.

„Sper ca USR PLUS să aibă responsibilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare, precum comunică de azi dimineaţă pe diverse canale. Această coaliţie este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă şi vom depăşi acest moment”, a mai spus premierul.

AFACERI DE LA ZERO