ZF 24

O nouă lovitură pentru Marea Britanie după Brexit: Unilever rupe o istorie veche de 100 de ani şi renunţă la sediul din Londra pentru cel din Rotterdam

O nouă lovitură pentru Marea Britanie după Brexit:...

Autor: Ştefan Stan

15.03.2018, 11:26 1027

Unilever îşi consolidează sediul din Olanda, abandonând definitiv baza din Marea Britanie, pe care a păstrat-o aproape un secol, scrie Bloomberg. 

Mişcarea este o lovitură puternică pentru premierul britanic Theresa May, în condiţiile în care încearcă să păstreze investiţiile în ţară în contextul Brexitului. Mişcarea Unilever încheie luni de negocieri şi lobby-ing din partea guvernelor olandez şi britanic, după ce anul trecut Unilever a anunţat că plănuieşte să reducă structura de două sedii. 

Unilever, format în 1930 prin unirea Margarine Unie din Olanda şi producătorul de săpunuri Lever Brothers din Marea Britanie, are în prezent două sedii unde ţine şedinţele generale, are două boarduri separate compuse din aceişai membrii, dar operate sub două legislaţii diferite din două ţări diferite. 

”Am ales Olanda din motive simple: la sfârşitul zilei, afacerea din Olanda este mai mare decât cea din Marea Britanie”, a spus Graeme Pitkethly, CFO-ul gigantului. Entitatea olandeză reprezintă aproape 55% din capitalul combinat şi se tranzacţionează cu o lichiditate mai mare decât compania britanică. 

Acţiunile Unilever au scăzut cu 0,09% după anunţ. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO