ZF 24

O piaţă de zeci de miliarde de euro

O piaţă de zeci de miliarde de euro

Autor: Bogdan Alecu

22.02.2017, 00:07 516

Anul trecut circa 80.000 de locuinţe s-au tranzacţionat numai în Bucureşti, potrivit Agenţiei Naţionale de Cadastru, alături de alte zeci de mii vândute în ţară. De asemenea, tot în 2016 în Capitală au fost lansate peste 330 de noi proiecte rezidenţiale, alături de alte peste 100 în Timişoara şi aproape 120 în Cluj, potrivit datelor imobiliare.ro. În plus, în Bucureşti şi Cluj prind avânt imobilele noi, în timp ce în Timişoara cele vechi continuă să domine.

În Bucureşti prind avânt noile proiecte de lux din nordul Capitalei, unde clienţii sunt dispuşi să plătească chiar 2-3 mii de euro pe metru pătrat pentru un apartament, în timp ce în sud domină cele de sub o mie de euro pe metru pătrat util. O nouă zonă care atrage investiţii puternice în rezidenţial este cea de centru-vest, unde se dezvoltă un nou pol de birouri. Zona din apropierea Orhideea, Politehnica sau Lacul Morii se dezvoltă tot mai mult, iar dezvoltatorii deja construiesc blocuri cu peste zece etaje.

În ţară, Braşov, Cluj şi Timişoara au atras proiecte de sute şi mii de apartamente, precum cele realizate de Immochan pe fosta platformă Tractorul sau de proiectul Isho al antreprenorului român Ovidiu Şandor, care include atât birouri, cât şi locuinţe.

bogdan.alecu@zf.ro

Citiţi Suplimentul Rezidenţial pe www.corporate.ro sau în varianta e-paper pe site-ul zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO