ZF 24

O portiune de 2,7 km din centura Sibiu va fi construita cu 10 mil. euro

17.01.2010, 13:52 36

Ministerul Transporturilor a semnat vineri contractul de lucraripentru "Constructia variantei de ocolire a Municipiului Sibiu lastandard de autostrada - Sectiunea 2, km 14,8 - km 17,5 sireabilitarea DJ 106B, km 0 - km 3,6", aceasta fiind ultima portiunea centurii Sibiu, care se afla deja in constructie pe o portiune de14,8 km inca din 2003.

Valoarea totala a contractului este de 9,8 mil. euro (fara TVA)din care 75% din valoarea eligibila constituie finantarenerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitateaex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prinBugetul de Stat.

"Finalizarea Variantei de Ocolire a Municipiului Sibiu vaasigura conditii optime de siguranta si confort a circulatieirutiere, prin transferul traficului de tranzit. In afaralocalitatii obtinandu-se atat importante economii de timp cat sidiminuarea gradului de poluare a mediului si Imbunatatireacalitatii vietii In zona urbana", afirma reprezentantiiMinisterului Transporturilor.

Contractul a fost atribuit, in urma procedurii de licitatiedeschisa, conform OUG 34/2006, firmei Vectra Service, detinuta deomul de afaceri Marcel Butuza, beneficiar fiind Compania Nationalade Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. Durata deimplementare a contractului este de 14 luni de la data Inceperiilucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 24 deluni.

Lucrarile la portiunea de 14,8 km a centurii Sibiu, care se aflain constructie, sunt derulate de consortiul germano-romanBoegl-Geiger-Comtram si vor fi incheiate anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO