ZF 24

O retea de crima organizata a furat actiuni de peste 2 mil. lei de la investitori de pe Bursa

26.05.2009, 15:09 29

Brigada de Crima Organizata de pe langa Inspectoratul de Politie al Judetului Arges a retinut astazi mai multe persoane acuzate ca si-ar fi insusit actiuni detinute de investitori pe Bursa, cu ajutorul unor acte de identitate false, pe care le-ar fi vandut apoi prin intermediul unor societati de brokeraj.

Potrivit reprezentantilor IPJ Arges, reteaua de crima organizata ar fi beneficiat si de complicitatea unor functionari ai Depozitarului Central, institutie detinuta de Bursa de Valori Bucuresti, care gestioneaza registrele actionarilor pentru companiile listate pe Bursa.

“Au racolat persoane din cadrul Depozitarului Central de la Bucuresti care furnizau date despre cu caracter personal despre detinatorii de actiuni, pe baza carora membrii retelei au vandut actiuni prin intermediul societatilor de brokeraj si au retras banii prin transferuri bancare”, a precizat Robert Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Arges.

Potrivit acestuia, au fost prejudiciate circa 300 de persoane, valoarea totala a pagubei ridicandu-se la peste 20 de miliarde de lei vechi (2 mil. lei noi).


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO