ZF 24

O sibiancă de 37 de ani a investit 20.000 de euro într-o afacere cu fursecuri şi zacuscă, iar acum a ajuns să vândă în Germania

O sibiancă de 37 de ani a investit 20.000 de euro...

Autor: Mediafax

09.10.2013, 00:06 8251
Bianca Cotora, 37 de ani, din Avrig (ju­de­ţul Sibiu), şi-a deschis acum mai bine de doi ani şi jumătate o afacere cu dulceţuri, siro­puri, zacuscă şi fursecuri, dar şi cu obiecte de­co­rative din pânză, feţe de masă, naproane, şer­veţele, într-o căsuţă co­che­tă din zona centrală a oraşului, cu o in­vestiţie ini­ţială de 20.000 de euro.
 
Inspirată de maga­zi­nele de suveniruri, a trecut de la marketing la „ciudăţenii“ creative Bianca a lucrat mai mulţi ani în departa­mentul de mar­keting al firmei pe care o deţine împreună cu soţul ei, dar po­ves­teş­te că nu a fost niciodată pe deplin satisfă­cută de munca de marketing şi ajunsese să simtă că se plafona. În urmă cu aproape şase ani, a năs­cut o fetiţă şi, în cei doi ani cât a stat acasă pen­tru a o îngriji, a simţit tot mai acut nevoia de a face altceva, de a-şi face o carieră care să o bucure.
 
„Am vrut să fac ceva creativ. Eu sunt o persoană creativă, îmi plac lucrurile inedite, altfel, ciudate, combinaţii inedite şi am decis să scot la lumină tot ansamblul acesta de «ciu­dă­ţenii» din mine. Voiam în plus să o am pe fiica mea lângă mine, să pot să o aduc la serviciu şi am zis că ar fi o idee bună să deschid un ma­ga­zin. M-au inspirat foarte mult magazinele de suveniruri din Austria şi Germania, în care intru cu atâta drag şi, de fiecare dată, mă lipesc de câte ceva“, povesteşte Bianca.
 
Cum s-a „pregătit“ pentru afacere
 
Însă de la ideea de a avea un magazin ca în reviste şi până la a pune în practică un astfel de proiect a fost cale lungă. Sibianca spune că apro­piaţii nu i-au acordat credit şi au des­cu­rajat-o de multe ori, spunându-i că este „o prostie“ să-şi deschidă un astfel de magazin, mai ales în Avrig, localitate aflată la circa 30 km de municipiul Sibiu, unde gospo­di­nele îşi pre­gă­tesc în casă, singure, toate pro­dusele pe care Bianca îşi propusese să le vândă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO