ZF 24

O sută de familii au plătit 4.000 de euro pentru vacanţa “acasă” la Moş Crăciun

O sută de familii au plătit 4.000 de euro pentru...

Autor: Mirabela Tiron

31.12.2018, 00:12 1208

Vacanţa acasă la Moş Crăciun, în Laponia, a scos din buzunarele unor familii câteva mii de euro, aceasta fiind una din destinaţiile pe care au pariat şi agenţiile locale de turism.

 “Am vândut toate locurile pe cele două chartere către Laponia, avioanele au capacitate de 189 de locuri. Preţul unui pachet în Laponia începe de la 1.400 de euro de persoană în funcţie de cazae aleasă. O familie formată din doi adulţi şi un copil a plătit 4.000 de euro pentru un astfel de pachet”, a spus Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45. Şi anul trecut compania a operat tot două chartere pe această destinaţie. Atracţiile principale sunt plimbarea cu sania trasă de reni, vizita la Moş Crăciun dar şi plimbările cu snowmobilul. În program intră vizita în Santa Village, la biroul lui Moş Crăciun dar şi celebrul parc tematic Santa Park, o peşteră săpată într-o stâncă.

Apetitul românilor pentru vacanţele în străinătate este în creştere. În România, businessul total al agenţiilor de turism se ridică la aproape 4 miliarde de lei.

Cele mai recente date de la BNR arată că românii au cheltuit pe deplasările în străinătate puţin peste 3 miliarde de euro  în primele zece luni din acest an, sumă în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut.

Balanţa din turism a înregistrat un deficit de un miliard de euro, semn că România  nu reuşeşte să atragă sume mai mari în ţară de la străini comparativ cu cele cheltuite de români în deplasările din străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO