ZF 24

O veste bună: Rata de infectare scade în Bucureşti sub 1,5 la mie

O veste bună: Rata de infectare scade în Bucureşti sub...

Autor: Andreea Tobias

11.05.2021, 11:15 926

Rata de infectare scade, marţi, în Bucureşti sub 1,5 la mie. Sunt aşteptate noi măsuri de relaxare a restricţiilor. 

Este pentru prima dată când rata de infectare ajunge în Capitală la 1.49 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea luni că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori. Joi ar putea fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Luni, rata de infectare în Capitală era de 1,59 la mia de locuitori.

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 - 21.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Prefectul spunea atunci că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO