ZF 24

Obiectivele şefului Auchan după preluarea magazinelor Real: încă 10 milioane de clienţi

Patrick Espasa: Vrem să creştem numărul de clienţi din fiecare magazin Real cu 30% până în 2015. Marius Dumbrăveanu

Patrick Espasa: Vrem să creştem numărul de clienţi din fiecare magazin Real cu 30% până în 2015. Marius Dumbrăveanu

Autor: Cristi Moga

22.09.2013, 21:18 1647

Patrick Espasa, francezul aflat de patru ani la conducerea Auchan România şi care din această lună, odată cu finalizarea achiziţiei de la nemţi a reţelei Real, a ajuns să conducă un grup cu afaceri de peste un miliard de euro şi 10.000 de angajaţi, şi-a stabilit obiectivele pentru următorii doi ani, iar una dintre principalele ţinte este creşterea numărului de clienţi cu 30% în fiecare magazin Real.

Espasa se află în faţa uneia dintre cele mai dificile misiuni din comerţul local, şi anume, integrarea unei companii cu 5.000 de angajaţi şi o reţea cu 20 de magazine în toate colţurile ţări, proces pe care vrea să îl implementeze într-un termen de 12 luni, concomitent cu îmbunătăţirea rezultatelor. Într-un an Auchan va avea sigla montată pe 31 de hipermarketuri, iar ţinta pentru 2015 este o reţea cu 33 de magazine şi vânzări de 1,5 miliarde de euro.

„După finalizarea tranzacţiei ne-am stabilit trei obiective: să dăm şanse fie­cărui angajat Real, apoi să creştem numărul de clienţi din fiecare magazin Real cu 30% până în 2015 şi să finalizăm convergenţa într-un termen de 12 luni“, a declarat Espasa pentru ZF în primul interviu de după finalizarea achi­ziţiei Real.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO