ZF 24

Obligaţiuni Transelectrica de 200 mil.lei intră joi la tranzacţionare pe bursă

Obligaţiuni Transelectrica de 200 mil.lei intră joi la...

Autor: Roxana Pricop

14.01.2014, 18:39 513

Obligaţiuni corporative în valoare de 200 milioane de lei emise de Transelectrica ( simbol bursier TEL), operatorul reţelei naţionale de transport a energiei, vor intra la tranzacţionare pe bursă joi, 16 ianuarie, a anunţat Bursa de Valori Bucureşti.

Compania de stat Transelectrica a atras în luna decembrie 200 milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni. Transelectrica le va plăti investitorilor o dobândă de 6,1% pe an timp de cinci ani. Oferta a fost intermediată de BCR. "Fondurile nete rezultate în urma emisiunii obligaţiunilor, după plata comisioanelor, onorariilor şi a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligaţiunilor, vor fi folosite în principal ca sursă de finanţare pentru investiţiile în extinderea şi consolidarea RET, precum şi pentru refinanţarea unor obligaţii financiare bilanţiere, în scopul optimizării structurii de finanţare a emitentului şi diminuării riscurilor aferente fluctuaţiilor de cost şi devalorizare a monedei naţionale", potrivit prospectului de ofertă emis de companie.

Piaţa de obligaţiuni corporative listate la bursă a renăscut în 2013 cu emisiuni record de un miliard de lei făcute de două bănci –UniCredit Ţiriac şi Raiffeisen şi o companie de utilităţi -Transelectrica care au atras un interes ridicat din partea investitorilor.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO