ZF 24

OCDE prevede o temperare a expansiunii economice la nivelul statelor membre

08.02.2008, 17:25 12

Expansiunea economica a statelor membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) se va tempera, iar perspectivele pentru grupul celor sapte tari puternic industrializate (G7) s-au deteriorat, se arata intr-un raport al institutiei.

OCDE a aratat, intr-un raport publicat vineri, ca principalul indicator compozit (CLI) pentru statele membre OCDE a coborat la 99,1 puncte in decembrie 2007, fata de nivelul de 99,4 puncte inregistrat in noiembrie, si este cu 2,1 de puncte sub nivelul din ultima luna din 2006.

Indicele compozit care reflecta evolutia G7, din care fac parte Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie si SUA, a scazut cu 0,4 puncte, la 99 de puncte.

"Datele din decembrie 2007 indica o inrautatire a perspectivei pentru toate cele sapte economii importante", se arata intr-un comunicat al OCDE, care precizeaza ca raportul acopera toate cele 30 de state membre ale organizatiei, mai putin Islanda.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO