ZF 24

Ofensiva metalului pe piata tiglei

Ofensiva metalului pe piata tiglei
27.09.2007, 12:11 13

Grupul Lindab, unul dintre cei mai mari producatori de tigle metalice de pe piata locala, pariaza in urmatorii ani pe cresterea pietei de invelitori in constructii si a sistemelor de ventilatii, in contextul unei cresteri minime de 12-15% a pietei constructiilor in urmatorii trei ani. Tiglele metalice, care au in prezent o pondere de 61% din valoarea vanzarilor de invelitori realizate vor domina si in urmatorii ani piata de profil, atata timp cat nivelul investitiilor din constructii va fi in crestere, potrivit unei analize publicate in ultimul numar al suplimentului Business Construct.
"Pozitia dominanta a tiglelor metalice in ceea ce priveste sistemele de invelitori este o pozitie castigata in timp si o situatie ireversibila, avand in vedere conditiile meteorologice din Romania, care favorizeaza vanzarea acestui tip de tigla. In plus, invelitorile metalice sunt solutii traditionale in majoritatea zonelor din Romania", a declarat Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania.

Spre comparatie, tiglele din beton au avut o pondere de 19% din piata in 2006, in timp ce 13% a fost detinut de invelitorile bituminoase si doar 7% pe tigla ceramica, potrivit unui studiu realizat de Neomar Consulting.

Citeste mai mult in suplimentul Business Construct, editat de Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO