ZF 24

Olchim a raportat un profit de 1,3 milioane euro în primul trimestru

Olchim a raportat un profit de 1,3 milioane euro în...

Autor: Departamentul Economic

11.05.2016, 10:43 540

Ultimul an în care societatea a înregistrat profit total din activitatea curentă a fost în 2006.

Cifra de afaceri a fost de 37,8 mil. euro, în scădere cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, pe fondul scăderii preţurilor la petrol, desi cantităţile de produse chimice vândute au fost mai mari.

Valoarea rezultatului operational (EBITDA) reprezintă o îmbunătăţire cu 1,2 mil. euro faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior şi cu 14,2 mil. euro faţă de trimestrul I din 2013.

În primul trimestru al anului 2016 valoarea exporturilor şi livrărilor intracomunitare au totalizat 27,4 mil. euro şi au reprezentat 73% din cifra de afaceri.

Valoarea importurilor şi a achiziţiilor intracomunitare a fost de 6,1 mil. euro, compania înregistrând în primele trei luni ale anului o balanţă externă netă pozitivă de 21,3 mil. euro.

Principalul acţionar al companiei este Ministerul Economiei, cu 54,8% din acţiuni.

În ianuarie 2013, compania a fost declarată insolventă şi a trecut printr-un proces de reorganizare, conform unui plan elaborat de administratorul judiciar (şi aprobat de majoritatea creditorilor
Oltchim), vizând plata datoriilor anterioare din încasările pentru o viitoare privatizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO