ZF 24

ONRC eliberează online certificatele constatatoare, în urma unei investiţii de 40.000 de euro

ONRC eliberează online certificatele constatatoare, în...

Autor: Mirabela Tiron

10.04.2014, 17:11 245

Certificatele constatatoare, ce cuprind informaţii la zi despre starea unei companii, date financiare şi de natură statutară, sunt eliberate online de ieri, în urma lansării de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) a serviciului InfoCert.

Aceste certificate, esenţiale pentru o companie în relaţia cu instituţii publice sau alte entităţi (solicitarea de credite bancare, participarea la o licitaţie) sunt necesare în a demonstra legitimitatea companiei şi în desfăşurarea activităţilor autorizate. “Prin acest serviciu se reduce timpul de eliberare al certificatelor, astfel nu mai este necesară aşteptarea la ghişeu în timpul programului oficiului”, a spus Silvia - Claudia Mihalcea, director general al ONRC. 

Noul serviciu InfoCert se poate accesa pe portalul oficiului. Utilizatorii au nevoie de un cont iar plata se face cu cardul. Investiţia în noul serviciu s-a ridicat la 179.000 de lei (40.000 euro).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO