ZF 24

Opinie: Ce cozi ar fi fost azi la cumparaturi, fara cele 11 hipermarketuri construite in ultimii cinci ani in Bucuresti

Opinie: Ce cozi ar fi fost azi la cumparaturi, fara cele 11 hipermarketuri construite in ultimii cinci ani in Bucuresti
30.12.2009, 11:32 89

Toata lumea vorbeste de criza si oamenii sunt mai atenti la cepun in cosul de cumparaturi, dar cozile la hipermarketurile dinBucuresti continua sa fie destul de mari in cele mai multe dintremagazine, desi numai in acest an au mai fost deschise doua unitatide mari dimensiuni - Real in Cotroceni Park si Carrefour in GrandArena.

Nu mai devreme de 2004 insa, in Bucuresti existau doar treihipermarketuri moderne - Carrefour in Militari si pe soseauaOrhideelor si Cora Pantelimon, proiecte care atrageau cumparatoridin toate cartierele orasului.

Intre timp, expansiunea retelelor de hipermarketuri a insemnatdeschiderea de magazine in majoritatea cartierelor, din Titan,Colentina si Vitan, pana in Berceni si mai ales Militari, cartierin care au deschis unitati toti cei patru jucatori mari de pe piata(Carrefour, Cora, Auchan si Real).

Cele 14 hipermarketuri din Bucuresti pot deservi in aceste zilesimultan cel putin 700 de persoane, luand in calcul o medie de 50de case de marcat per magazin. Principala inaugurare programatapentru anul viitor este hipermarketul Cora din proiectul Sun Plaza,care va fi unul dintre cele mai mari de acest gen dinBucuresti.

Expansiunea retailului modern a inceput in Bucuresti dar a atinssi localitati precum Patarlagele (Buzau), unde Penny Market adeschis recent un magazin, in timp ce un oras precum Petrosani arein prezent cinci supermarketuri (Billa, Carrefour Expres, Penny,Profi si Spar).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO