ZF 24

Opinie Ionut Bonoiu, Business Magazin: Atentie, voteaza Luminita

06.12.2009, 17:27 42

"O cheama Luminita. Am cunoscut-o acum doua saptamani la turulintai. Are cam 30 de ani si lucreaza intr-o banca dintre primelezece din tara", scrie Ionut Bonoiu, redactor-sef al revisteiBusiness Magazin.

Luminita tocmai se mutase de la un apartament de doua camere lao garsoniera vreo doua statii de tramvai mai departe.

"Inainte plateam 300 de euro chirie pe luna. Acum dau doar 200si fac doar cu zece minute mai mult in drum spre serviciu. Adicaimi raman exact banii pentru a-mi plati leasingul la masina".

Luminita este cel mai bun exemplu pentru generatia celorobisnuiti doar cu cresterea salariilor si cu cariere fulminante,generatia celor care nu stiau (poate doar de prin cartile deeonomie) ce inseamna gustul amar al downsize-ului. Adica alconcediilor neplatite, al dilemei de a alege intre a fi dat afarasau a accepta o reducere la jumatate a salariului, al noptilornedormite la gandul ca ai de platit o rata mai mare ca anul trecutpentru o casa care valoreaza jumatate si pentru care esti chemat labanca sa aduci garantii suplimentare. Despre Luminita si la ce se asteapta ea, indiferent de cine iesepresedinte, cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO