ZF 24

Opt „deal-uri“ au salvat ieri rulajul bursei de la o nouă ruşine

Opt „deal-uri“ au salvat ieri rulajul bursei de la o...

Autor: Andrei Chirileasa

07.01.2014, 19:32 1036

Indicele bursier BET, care urmăreşte cele mai importante zece companii de pe bursa locală, a crescut ieri cu 0,64%, anulând scăderile din primele două şedinţe ale anului. Principalul indice al bursei de la Bucureşti a închis şedinţa peste nivelul de 6.500 de puncte, la maximul ultimilor cinci ani şi jumătate.

Evoluţia indicelui a fost susţinută ieri de acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi BRD, care au închis cu creşteri de 1,24%, respectiv 1,46%. Titlurile Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au crescut şi ele cu 1,61%, iar Fondul Proprietatea (FP) a închis şedinţa cu un avans de 0,59%.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni şi-a revenit ieri după ce primele şedinţe de tranzacţionare ale anului au fost foarte slabe. Rulajul a urcat la 44 mil. lei (aproape 10 mil. euro), apropiindu-se de media anului trecut. La asta au contribuit însă cele opt tranzacţii speciale (deal-uri) realizate cu acţiunile TLV, FP, SIF5, SNP şi BVB, în valoare de 16,2 mil. lei, şi tranzacţiile de 7 mil. lei cu acţiunile băncii austriece Erste (EBS). Titlurile Erste au crescut ieri cu 6%.

Creşteri de peste 10% au înregistrat acţiunile Şantierului Naval Orşova (SNO), Rompetrol Rafinare (RRC), Electroputere (EPT), Siretul Paşcani (SRT) şi Romcarbon Buzău (ROCE).

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO