ZF 24

Oracle se pregăteşte să achiziţioneze o companie de software pentru suma de 5 miliarde dolari

Oracle se pregăteşte să achiziţioneze o companie de...

Autor: Alexandru Nanu

18.06.2014, 11:50 1344

Grupul american Oracle, cel mai mare producător de sofware din lume, se pregăteşte să cumpere compania Micros Systems, furnizor de soluţii software şi hardware pentru industria hotelieră, pentru mai mult de 5 miliarde de dolari, scrie BusinessInsider.

Oracle este una dintre companiile cu cel mai mare nivel al profitului din industria IT din lume, care a cheltuit 50 mld.dolari pentru a achiziţiona circa 100 de companii în ultimii 10 ani, conform Bloomberg.

Preluarea Micros Systems ar fi cea mai mare achiziţie Oracle, după ce a cumpărat Sun Microsystems pentru 7,4 mld. dolari în 2010, al cărui cost real de achiziţie a fost de 5,6 miliarde dolari, Oracle preluând si cash-ul disponibil în cadrul companiei.

Micros Systems a generat în 2013 venituri de aproape 1,3 miliarde de dolari şi un profit de 171 milioane de dolari.


Oracle a cumpărat în acest an compania BlueKai, pentru aproximativ 400 mil. dolari, au declarat surse Business Insider, precum şi companiile Corente şi GreenBytes.

Micros Systems oferă soluţii POS software cât şi hardware, casă de marcat şi soluţii pentru industria hotelieră cât şi pentru magazine. Cel mai recent val în industria POS este de a înlocui aceste dispozitive cu tablete şi cu acest scop Micros oferă o tabletă Windows.

În urma zvonurilor de achiziţie, preţul de vânzare al acţiunilor Micros System a crescut cu până la 17%, de la 58 $ la aproximativ 67 $. Oracle a refuzat sa comenteze zvonurile despre posibila achiziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO