ZF 24

Ordin de arestare pentru portarul Petrolului Ploieşti, într-un caz de meciuri trucate în Italia

Ordin de arestare pentru portarul Petrolului Ploieşti, într-un caz de meciuri trucate în Italia

Autor: Luminita Turcu

28.05.2012, 10:31 1167

Un ordin de arestare a fost emis pe numele portarului echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti, în timp ce căpitanul formaţiei Lazio, Stefano Mauri, a fost deja reţinut, în cazul de meciuri trucate "Calcioscommesse", internaţionalul Domenico Criscită fiind audiat la centrul de antrenament al Italiei

Conform agenţiei Ansa, aceste persoane au fost reţinute pentru "asociere în vederea efectuării de fraude sportive", în cadrul anchetei parchetului din Cremona privind meciuri aranjate.

Potrivit anchetatorilor, jucătorii vizaţi sunt bănuiţi că au trucat meciuri contra unor sume de bani.

Procurorul din Cremona, Guido Salvini, a emis ordine de arestare pentru 19 persoane, din care 10 privind jucători din primele două serii. Domenico Criscito a fost precheziţionat şi audiat în cantonamentul Italiei de la Coverciano.

Conform Gazzetta dello Sport, procurorul Salvini a emis ordine de arestare pe numele lui Stefano Mauri (Lazio), Omar Milanetti (Padova -ex Genoa), Cristian Bertani (Sampdoria ex Novara), Paolo Acerbis (Vicenza), Alessandro Pellicori (fost la Torino), Marco Turati (Modena), Matteo Gritti (Petrolul), Kweullah Conteh (fost la Piacenza), Jose Inacio Joelson (Pergocrema), Francesco Ruopolo (Padova), Ivan Tisci, fost mijlocaş, acum director sportiv, Vittorio Gatti, Luca Burini şi Daniele Ragone, dar şi a altor cinci persoane ce ar face parte din "celula" maghiară a organizaţiei ce se ocupă de trucarea meciurilor în Italia: Zoltan Kenesei, Matyas Lazar, Laszlo Schultz, Istvan Borgulya şi Laszlo Strasser.

În cadrul percheziţiilor a fost vizată şi casa tehnicianului echipei Juventus, Antonio Conte, fost la Siena, pentru posibile pariuri la meciurile Novara-Siena şi AlbinoLeffe-Siena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO