ZF 24

(P) Mindclass, platforma de e-learning dezvoltată de htss, pune la dispoziţia utilizatorilor conţinut video interactiv integrat cu inteligenţă artificială

(P) Mindclass, platforma de e-learning dezvoltată de...

Autor: Publicitate

24.08.2022, 09:00 131

În prezent, conţinutul video este cheia pentru a capta atenţia. Auzim des această  exprimare, în contextul în care tot mai multe platforme adoptă acest tip de conţinut, fie că vorbim de reţelele sociale, de diverse website-uri sau de aplicaţii. Recent, şi platformele de e-learning au început să-şi îndrepte atenţia către crearea de video-uri interactive pentru un plus de atractivitate a utilizatorilor. Aşa a apărut mindclass, aplicaţia de e-learning dezvoltată de compania mamă, htss.

mindclass este un produs educaţional care poate fi adoptat de companii din orice tip de industrie, dar  are un rol extrem de important pentru profesiile în care angajaţii trebuie să demonstreze în mod regulat că au absolvit cursuri de perfecţionare sau că au obţinut acreditări specifice de la instituţii specializate, cum ar fi spre exemplu farmaciştii, notarii sau profesorii.

Beneficii ale videoclipurilor interactive pentru companii

„Videoclipurile interactive au multe beneficii educaţionale dar şi de business. Mai multe studii au demonstrat că acestea cresc motivaţia şi satisfacţia angajaţilor, precum şi performanţa în învăţare. Acestea facilitează învăţarea diferenţiată şi personalizată, deoarece le permit participanţilor să acţioneze independent, menţinând propriul ritm de studiu. Acestea sporesc apetenţa cursanţilor în ceea ce priveşte procesul educaţional şi transformă, practic, privitorii pasivi în utilizatori activi," afirmă Gabriela Carata, Product Manager mindclass.

De-a lungul timpului, în contextul formării profesionale, din cadrul companiilor, utilizarea videoclipurilor interactive a fost afectată de imposibilitatea de a urmări interacţiunile utilizatorilor. În prezent, această situaţie poate fi depăşită cu uşurinţă prin integrarea videoclipurilor interactive în platformele de e-learning. mindclass, platforma de e-learning dezvoltată de htss, face posibilă colectarea de date privind alegerile cursanţilor şi alte informaţii cheie care îi ajută pe administratori să construiască programe de formare specializate pe fiecare tip de necesitate a angajatului, în parte.

„Angajaţii nu mai sunt un public pasiv. Au devenit un grup de utilizatori care se aşteaptă să fie  în control, mai ales atunci când vine vorba de acumularea de cunoştinţe. Consumul pasiv, fie că este vorba de conţinut video sau de altă natură, nu mai corespunde nevoilor acestora, atunci când încearcă să înveţe sau să absoarbă informaţii complexe. Tocmai de aceea, interactivitatea pe care o pune la dispoziţie aplicaţia mindclass, transformă un videoclip dintr-un monolog într-un dialog şi permite materialelor să atingă obiectivele de business, de la asigurarea transferului de cunoştinţe până la testare şi acreditare.", a declarat Bogdan Dumitrescu, CEO al htss (High-Tech Systems & Software).

Care sunt instrumentele ideale pentru implementarea strategiei de învăţare video interactivă?

Atunci când sunt implementate în mod corespunzător, videoclipurile interactive îmbunătăţesc semnificativ strategia de e-learning a companiei. „Curba uitării”, atenţia scăzută şi limitările legate de măsurare sunt contracarate de mindclass. Experţii htss din spatele procesuluiElemente interactive intercalate, cum ar fi chestionare şi sondaje de opinie de transformare digitală au dezvoltat platforma de e-learning, mindclass, pe baza unor instrumente şi parametrii testaţi în timp, precum:

  • Elemente de gamificare aplicate procesului educaţional
  • Învăţarea bazată pe scenarii din viaţa reală
  • Micro-învăţare
  • Învăţarea bazată pe storytelling, unde angajaţii pot să exploreze şi să conducă intriga
  • Luarea deciziilor prin evaluări şi scenarii ramificate
  • Elemente interactive intercalate, cum ar fi chestionare şi sondaje de opinie
  • Utilizarea tehnologiilor emergente (inteligenţă artificială, realitate augmentată şi realitate virtuală) în modulele de învăţare.

Toate cele de mai sus transformă cu siguranţă învăţarea şi comunicarea dintr-o transmitere pasivă şi unidirecţională într-un schimb de informaţii. Cursanţii participă în mod activ la învăţare, întreţinând astfel curiozitatea şi susţinând o implicare mai activă în asimilarea de conţinut educativ.

De ce să aleagă utilizatorii, mindclass?

 

  • Atenţie sporită pe experienţa utilizatorului - Ramificarea şi experienţa utilizatorului reprezintă competenţa de bază a mindclass. Platforma permite plasarea utilizatorului în centrul experienţei de învăţare, permiţându-i acestuia să îşi aleagă propriul traseu de conţinut, faţă de urmărirea unui videoclip liniar, cu hotspot-uri.
  • Bazat pe date - Cu ajutorul tabloului de bord puteţi măsura conversiile şi comportamentele şi puteţi obţine informaţii semnificative despre traseele parcurse de utilizatori, în videoclipuri. mindclass ajută organizaţiile să fie mai eficiente, prin optimizarea atât a experienţei, cât şi a canalului pentru diferiţi utilizatori, asigurându-se că experienţele construite se concentrează pe stimularea comportamentelor dorite, pe stabilirea unor metrici/obiective reale şi pe îndeplinirea acestora.
  • Scalabilitate - Platforma este construită pentru 1 sau 1.000 de videoclipuri.
  • Flexibilitate - Funcţionalităţile disponibile în mindclass pot fi utilizate pentru generarea de lead-uri, lead nurturing, e-learning şi training. 

Despre htts

htss este o companie IT&C specializată în furnizarea de soluţii software de business. Înfiinţată în 2012, htss şi-a dezvoltat rapid portofoliul de clienţi datorită preocupării pentru inovare, suport rapid şi de calitate. Astăzi, portofoliul companiei numără peste 1000 de clienţi din 11 ţări, printre cele mai căutate soluţii proprii fiind: Pharmaceutical – software de gestiune a farmaciilor; telemedica – soluţie de telemedicină; omnimedica – solutie software pentru clinici si spitale; shiftin – software de planificare automata a turelor de lucru sau mindclass – platformă de e-learning.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO